Santorini Travel Guide

Santorini is one of the most popular Greek islands and now I know why. It is a beautiful place with small white houses built on the hill side, breathtaking views, black sand beaches, world famous sunsets. And don’t forget to mention the Greek cousine because it is also something to die for. I visited Santorini in last September with my boyfriend and we spent 4 amazing days on the island. Here you can read my guide to this beauty.

Santorini az egyik legnépszerűbb görög sziget és most már tudom miért. Egy gyönyörű hely kis fehér házakkal a hegyoldalon, gyönyörű panorámával, fekete homokos tengerparttal és híres naplementékkel. Ne felejtsük el a görög konyhát sem megemlíteni, hiszen elég fontos indok felkeresni miatta az országot. Szeptemberben a barátommal utaztam el Santorinire és 4 csodás napot töltöttünk el a szigeten. Itt tudod elolvasni az útikalauzom ehhez a szépséghez.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– HOW TO GET THERE –

Lot of cities have direct flights to the island. We flew from Athens to Santorini with Ryanair. It seemed the easiest way to reach this island even though the schedule was not the best for us. The flight takes 40-50 minutes and from Santorini Airport you can get to Fira by bus and from there take another bus to your main destination or just take a taxi.
The other option is traveling by the ferry which is about 5 hours from Athens port. I’m sure it is a scenic route. If you have enough time and want an extraordinary journey take the ferry. The price is kind of the same like a cheaper flight ticket from Athens for a round trip.

– HOGYAN JUSS ODA –

Sok városnak van közvetlen járata a szigetre. Mi Athénból repültünk Santorinire Ryanairrel. Ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak még ha a menetrend nem is volt a legideálisabb. A repülőút kb. 40-50 percig tart és Santorini repteréről busszal lehet eljutni Firába, onnan pedig egy másik busszal a végső állomásodhoz vagy csak fogj egy taxit.
A másik opció ha komppal utazol, ami megközelítőleg egy 5 órás út Athén kikötőjéből. Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű az út. Ha van elég időd és egy nem mindennapi utazást szeretnél, akkor utazz komppal. Az ára kb. ugyanannyi, mint egy olcsóbb oda-vissza repülőjegy Athénból.

– HOW TO GET AROUND –

There are local buses in Santorini. The buses depart from Fira in every half an hour or every hour. It is an easy and cheap way to travel on the island. The tickets cost 1,80-2,40 Euros and you travel by air-conditioned buses.
You can also rent a car or a four-wheeler to explore more of this magical place. By car or ATV you can visit places, beaches where there is no bus connection.

– HOGYAN KÖZLEKEDJ –

Santorinin vannak helyi buszjáratok, amik Firából indulnak félóránként vagy óránként. Ez egyszerű és olcsó módja az utazásnak a szigeten. A jegyek 1,80-2,40 euróba kerülnek és ezért légkondícionált buszokon utazhatsz.
Autót és quadot is lehet bérelni és így felfedezni ezt a varázslatos helyet. Autóval vagy quaddal olyan helyekre, strandokra is eljuthatsz, ahová nincsen tömegközlekedés.

– WHICH TOWN TO STAY –

Oia – Oia is the northest town in Santorini. It is a picturesque place with unbelievable sunsets, cute little houses, narrow streets and lot of stairs. In my opinion it is too crowded (espacially during sunset) so not ideal for long stay.

– MELYIK VÁROSBAN SZÁLLJ MEG –

Oia – Oia a legészakibb város Santorinin. Gyönyörű hely csodálatos naplementékkel, aranyos kis házakkal, szűk utcákkal és sok lépcsővel. Véleményem szerint elég zsúfolt (különösen naplementekor), így nem ideális hosszú tartózkodásra.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Fira – Fira is the capital and every buses departs from here, so it is easy to reach every other town. The town is beautiful and has everything you need: wonderful views, nice restaurants and streets but also can be crowded.

Fira – Fira a főváros és minden busz innen indul, ezért könnyű bárhová eljutni. A város nagyon szép és minden van, ami szükséges: mesés kilátás, hangulatos éttermek és utcák, de szintén elég zsúfolt tud lenni.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Perissa – We stayed in Perissa which is located on the south part of the island. I think it was perfect because the beach was so close and we found nice restaurants on every corner. Perissa is not the tipical Santorini town you know from the postcards but it also has the Greek vibe only without thousands of tourists.

Perissa – Mi Perissában szálltunk meg, ami a sziget déli részén helyezkedik el. Szerintem tökéletes volt, mert közel a strand és szép éttermeket találtunk minden sarkon. Perissa nem a tipikus Santorini városka, amit a képeslapokról ismersz, de ugyanúgy megvan a görög hangulata csak turisták ezrei nélkül.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

– WHAT TO DO –

Watch the sunset – Santorini is most famous of its magical sunsets. You can watch the big event from Oia but it gets way too crowded during the sunset. It was hard to find a free spot but we eventually succeeded. My advice is walk to the end of the town where the windmill stands. Next to it there is a small jewellry shop with a nice terrace. A lady was telling about their happy hour during the sunset. If we buy a bracelet we can watch the sunset from the terrace and drink wine (or Greek coffee). Win-win! Another great place to see the sunset is the Akrotiri Lighthouse.

– MIT CSINÁLJ –

Nézd meg a naplementét – Santorini híres a mesés naplementéiről. A nagy eseményt Oiából a legideálisabb nézni, de ebben az időszakban nagyon zsúfolt lesz a turisták tömegei miatt. Nehéz volt szabad helyet találni, de végül sikerrel jártunk. A tanácsom, hogy sétáljatok el a városka végébe, egészen a szélmalomig. Mellette található egy kis ékszerbolt egy szép terasszal. Egy hölgy éppen hirdette a happy hour akciójukat a naplemente ideje alatt. Egy karkötő vásárlása esetén a teraszról lehet nézni a naplementét és kaptunk bónuszba egy kis borkóstolót is (vagy lehetett kérni görög kávét is). Mindenki nyert. Másik remek hely a naplementét nézni az Akrotiri Világítótorony.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Rent a four-wheeler – One day we decided to rent a four-wheeler and explore the southern part of the island. It was so much fun! We both loved the ride. It is surprisingly cheap to rent an ATV. It costs 25 Euros for a day plus gas (a full tank is 8 Euros and it was enough for the day). The only thing you need is a driving licence.

Bérelj egy quadot – Egyik nap a quad bérlése mellett döntöttünk és így fedeztük fel a sziget déli részét. Nagyon nagy buli volt! Mindketten imádtuk. Meglepően olcsó a bérlés, egy napra 25 euróba került, plusz a benzin (ami 8 euró volt egy tele tank és elég volt egész napra). Egyedül jogosítvány szükséges.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Enjoy the beaches – Since Santorini is a volcanic island, it has black sand beaches. Perissa and Kamari are the tipical places to spend a day at the beach. It is also worth to visit Red Beach and Vlychada Beach.

Élvezd a strandokat – Mivel Santorini egy vulkanikus sziget, ezért fekete homokos tengerpartjai vannak. Perissa és Kamari a tipikus helyek egy strandon töltött naphoz. Érdemes felkeresni Red Beach-et és Vlychada Beach-et is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Vlychada Beach

Walk around the small towns – Never get enough of the white houses on the hill side view. I recommend to visit Oia, Fira and Imerovigli for nice walks.

Sétáld körbe a kisvárosokat – Soha nem elég a hegyoldalon álló kis fehér házak látványából. Én Oia, Fira és Imerovigli felkeresését ajánlom kellemes sétákhoz.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eat the Greek cousine – Greeks know something about food, they have so many delicious eats. Probably everyone had Greek salad, Greek yogurt or a Gyro before. You have to taste them in Greece too. We also loved the Moussaka, a popular traditional Greek food.

Kóstold meg a görög konyhát – A görögök tudnak valamit az ételekről, annyi finom fogásuk van. Valószínűleg mindenki hallott már a görög salátáról, görög yoghurtról és a gyrosról. Ezeket Görögországban is meg kell kóstolnod. Mi a moussaka-t is nagyon szerettük, népszerű nemzeti étel.

Hike – If you like hiking you should definitely visit Ancient Thira. It is next to Perissa and quite a big hike up there. At least it was for us. We wanted to do that but instead on our last full day we decided to have a beach day and visit Oia in the afternoon. Also a great 10 km hike from Fira to Oia all way long with amazing views to the caldera.

Túrázz – Ha szeretsz túrázni, mindenképp keresd fel az Ókori Thira romokat. Perissa mellett helyezkedik el és eléggé hegymenet felfelé. Legalább is nekünk az volt. Meg akartuk csinálni, de végül az utolsó teljes napunkon a strandolás mellett döntöttünk, délután pedig Oiába látogattunk el. Szintén nagyszerű túra lehetőség a 10 km-es út Firából Oiába végig gyönyörű kilátással a kalderára.

Take a boat trip to the volcano – Many boats depart to the volcano. There are private and large group tours and the trip usually includes swimming in the hot springs as well.

Hajótúrával a vulkánhoz – Sok hajó indul a vulkánhoz. Privát és nagy csoportos túrák is vannak, ami általában magában foglalja a meleg vizes forrásokban való úszást is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Visit Santo Wines – Are you a wine lover? Santo Wines is the perfect place for you. Santorini is famous of its wines which have a very unique taste thanks to growing the grapes in the volcanic soil.

Keresd fel Santo Wines-t – Borimádó vagy? Santo Wines a tökéletes hely számodra. Santorini híres a borairól, melyeknek különleges íze a vulkanikus termőtalajnak köszönhető.

These are my musts on a visit to Santorini. What are yours?

Ezek az én kötelező programjaim Santorinin. Mik a tieid?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s