One day at Lake Como

When you hear the name of Lake Como, probably the first thing what comes in to your mind is George Clooney’s villa. If we would have as much money as he has, we would want a house at Lake Como too. The good news is, it is possible to visit this beautiful region without breaking your budget. I took a self-guided day trip with my friend to Bellagio from Milan. After one short visit now I want to explore more.

Amikor meghallod a Comói-tó nevét, valószínűleg az első dolog, ami eszedbe jut az George Clooney villája. Ha annyi pénzünk lenne, mint neki, mi is akarnánk egyet a Comói-tónál. A jó hír, hogy lehetséges meglátogatni ezt a gyönyörű térséget pénzbarát verzióban is. Én egy barátnőmmel saját szervezésben utaztam Bellagioba Milánóból. Ezután a rövid látogatás után, most csak még többet szeretnék felfedezni belőle.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– HOW TO GET THERE –

Without car you can travel by train or bus. Or both, depending which town you want to visit. We took the train and went to Como first, where we switched to the bus to Bellagio. The road from Como to Bellagio is amazing. The bus goes all way long on the hill side with wonderful views to the lake and the mountains. Be aware of getting sick of curvy roads. The train ride takes an hour and the bus ride is also an hour long. There is a ferry service on the lake if you would like to hop from one place to the other.

– HOGYAN JUSS ODA –

Autó nélkül vonattal és busszal lehet eljutni ide. Vagy mindkettővel, attól függően melyik várost szeretnéd meglátogatni. Mi először vonattal mentünk el Comóig, ahonnan busszal indultunk tovább Bellagio-ba. Az út Como és Bellagio között gyönyörűszép. A busz végig a hegyoldalban megy mesés kilátással a tóra és a hegyekre. Vigyázzon, aki hajlamos rosszul lenni a kanyargós utakon. A vonat egy órás út volt, és a buszozás még egy óra. A tavon komp is közlekedik, ha egyik városból szeretnél átmenni a másikba.

– WHEN TO VISIT –

I travelled here in late October and I think it was the perfect time. When I was there clouds were all around the lake and they gave a mysterious look to the place. Bellagio is a small town so it can be crowded during the summer. It is better to visit in spring or in fall. Visiting in winter is also beautiful and a different experience but I’m not sure is a good idea to get there on the snowy, narrow serpentines.

– MIKOR UTAZZ IDE –

Én október végén jártam ott és szerintem tökéletes időzítés volt. Amikor én ott voltam felhők voltak a tó körül mindenütt és ez egy különleges kinézetet adott a helynek. Bellagio egy kisváros és elég zsúfolt tud lenni a nyár folyamán. Jobb tavasszal vagy ősszel felkeresni ezt a helyet. Téli látogatás alkalmával is biztos nagyon szép és egy külön élmény, de nem biztos, hogy jó ötlet a havas, kanyargós utakon vezetni.

SAM_9545

– WHAT TO DO –

Explore the streets of Bellagio – Bellagio is quite small so it is easy to explore on foot. Just walk around the charming, little streets and adore the nice shops and restaurants. Go to La Punta restaurant for a gorgeous viewpoint from where you can see the town of Varenna.

– MIT CSINÁLJ –

Fedezd fel Bellagio utcáit – Bellagio elég kicsi, ezért könnyű gyalog is bejárni az egészet. Csak sétálj a bájos, kis utcákon és csodáld a szép boltokat és éttermeket. Menj el a La Punta étteremig, ahonnan egy gyönyörű kilátópont van és még Varenna városát is láthatod.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Visit Villa Melzi – Villa Melzi is located in Bellagio right next to the lake. It is a beautiful villa and botanical garden as well with nice statues and architecture. The villa is open from March til October. One single ticket is 6,50 Euros and you purchase it at the entrance.

Látogasd meg a Villa Melzi-t – Villa Melzi Bellagio-ban található a tó partján. Egy gyönyörű villa és botanikus kert szép szobrokkal és építészettel. A villa márciustól októberig van nyitva. A felnőtt jegy 6,50 euró és a bejáratnál lehet megvásárolni.

Eat Italian Gelato – I had my first Italian gelato in Bellagio and it was sooo good. Probably the best ice cream I’ve ever had. It doesn’t matter where you go in Italy, eat gelato.

Egyél olasz fagyit – Az első olasz fagyimat Bellagio-ban ettem és annyira jó volt. Valószínűleg a legjobb fagyi, amit életemben ettem. Nem számít hová mész Olaszországban, egyél fagyit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Take a ferry ride – You can go to other towns like Varenna, Menaggio or Griante from the port by ferry. If you have time it a good option to see more of the nearby places.

Utazz komppal – A kikötőből olyan városokba tudsz komppal átjutni, mint Varenna, Menaggio vagy Griante. Ha van időd, jó opció megnézni a közeli helyeket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Have you ever visited Lake Como? Is it on your bucket list? Tell me about your experiences or plans in the comments below.

Jártál már a Comói-tónál? A bakancslistádon rajta van? Mesélj az élményeidről vagy terveidről itt alul, a kommenteknél.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s