Copenhagen Bucket List

This trip started as usual. I found cheap flight tickets to Copenhagen and before I knew our tickets were booked. I travelled with my boyfriend and we spent 3 days in the Danish capital. I liked the colourful houses of Nyhavn, the amazing street food, the nice people and the cool Scandinavian design. I collected the best things to do in Copenhagen and most of them are completely free or costs almost nothing.

Ez az út is úgy kezdődött, ahogy a többi. Nagyon olcsó repülőjegyeket találtam Koppenhágába és mielőtt észbe kaptam volna, már meg is volt a foglalás. A barátommal 3 napot töltöttünk a dán fővárosban. Nagyon tetszettek Nyhavn színes házai, mesés street food, kedves emberek és menő skandináv design. Összegyűjtöttem a legjobb programokat Koppenhágában, amik nagyrészt teljesen ingyenesek vagy alig kerülnek valamibe.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– EXPLORE NYHAVN –

I’m sure everyone knows the famous port with the pretty, colourful houses from the 17th century. Hans Christian Andersen lived here in one of these houses. This vibrant place has its own special vibe with many restaurants, cafés and of course ships. And you can find here the most beautiful (free) public restroom I’ve ever seen. No kidding. You can’t miss Nyhavn when visiting Copenhagen.

– FEDEZD FEL NYHAVN KIKÖTŐJÉT-

Biztos vagyok benne, hogy mindenki ismeri a híres kikötőt a szép, színes házaival a 17. századból. Hans Christian Andersen is itt élt az egyik házban. Ennek a vibráló helynek megvan a külön hangulata, sok étterem, kávézó és persze hajó áll itt. És itt található a legszebb nyilvános mosdó is, amit valaha láttam. Nem viccelek. Nem lehet kihagyni Nyhavn kikötőjét, ha Koppenhágában jársz.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– SEE COPENHAGEN FROM TARNET –

The tower of Christiansborg Palace is called Tarnet. It is free to visit and you can see Copenhagen from above. The view is gorgeous and on a clear day you can eye all the way to Öresund Bridge and Sweden. It is open to the public every day except Mondays.

– NÉZD MEG KOPPENHÁGÁT A TARNET-BŐL –

A Christiansborg Palota tornyát Tarnet-nek hívják. Ingyenesen látogatható és meg tudod nézni Koppenhágát felülről. A kilátás egyszerűen csodás és egy tiszta napon akár az Öresund-hídig és Svédországig is ellátni. Hétfőt kivéve minden nap nyitva van.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– VISIT THE BOTANICAL GARDEN –

It is free of charge and worth it to check it out. The garden has a huge collection of plants from all around the world. I recommend a visit even if you are not into plants. My favourite part was the palm house with the white, spiral stairs leading to a passageway at the top.

– LÁTOGATÁS A BOTANIKUS KERTBEN –

Ingyenes és megéri felkeresni. A kertnek hatalmas növény gyűjteménye van a világ minden részéről. Akkor is ajánlom felkeresni, ha nem vagy annyira oda a növényekért. A kedvenc részem a pálmaház volt a fehér csigalépcsőkkel, amik egy kis ösvényhez vezetnek a tetőn.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

– CHANGING OF THE GUARDS AT AMALIENBORG PALACE –

Every day at noon you can watch the changing of the guards at the royal palace. On the birthday of the queen and on Wednesdays in the summer months there is music for the ceremony. The royal family lives in the palace and a flag shows they are in town or not. The Amalienborg Museum presents the 150 years of the royal life.

– ŐRSÉGVÁLTÁS AZ AMALIENBORG PALOTÁNÁL –

Minden nap délben szemtanúi lehetünk az őrségváltásnak a királyi palotánál. A királynő születésnapján és nyári hónapokban szerdánként zene is társul a ceremóniához. A királyi család a palotában él és egy zászló jelzi, ha a városban vannak vagy sem. Az Amalienborg Múzeum a királyi család 150 évét mutatja be.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– VISIT THE CASTLES –

Copenhagen is famous of its castles. I’ve already mentioned the Amalienborg Palace, the royal palace and the Christiansborg Palace. Rosenborg Castle is the home of Denmark’s crown jewels and King’s Garden belongs to it as well. It is a really nice park for walking or having a picnic. Frederiksborg Palace is situated north of Copenhagen. It is a beautiful castle with amazing architecture and museums.

– LÁTOGASD MEG A KASTÉLYOKAT –

Koppenhága híres a kastélyairól. Már említettem az Amalienborg Palotát, a királyi palotát és a Christiansborg Palotát. A Rosenborg Palota az otthona a dán koronázási ékszereknek és a King’s Garden is hozzá tartozik. Nagyon szép park sétákhoz vagy piknikezéshez. A Frederiksborg Palota Koppenhágától északra helyezkedik el. Egy gyönyörű kastély elképesztő építészettel és múzeumokkal.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Rosenborg Castle

– WALK AROUND SUPERKILEN –

Superkilen is an urban space divided by three parts: The Red Square, The Black Market and The Green Park. I loved walking around this area. It is a very unique and creative way to create places where people can hang around.

– SÉTÁLD KÖRÜL SUPERKILEN-T – 

Superkilen egy városi terület három részre osztva: The Red Square, The Black Market és a The Green Park. Imádtam sétálgatni ezekben a parkokban. Nagyon egyedi és kreatív módja, olyan helyeket létrehozni, ahol az emberek együtt tudnak lenni.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– EAT STREET FOOD AT PAPER ISLAND –

If you are looking for something to eat, you definitely need to go to Paper Island. Here you can find a great selection of quality street food. Would you like Asian food, American burger, Australian coffee or Belgian waffle? It has everything.

UPDATE: Unfortunately this place is closed at the end of 2017 due to a new construction of a swimming centre. Reffen has opened and continues the tradition of Copenhagen’s street food. You can find lots of stalls and nation’s food but it is open only seasonally. You can visit Reffen again in the Spring of 2019.

– EGYÉL STREET FOOD-OT PAPER ISLAND-EN –

Ha valamit enni szeretnél, mindenképpen el kell menned Paper Island-re. Itt nagy választékban találsz minőségi street food-ot. Szeretnél ázsiai kaját, amerikai burgert, ausztrál kávét vagy belga waffelt? Itt minden van.

UPDATE: Sajnos 2017 végén bezárták a helyet, mivel egy új uszoda komplexum fog épülni ezen a területen. Azóta megnyílt a Reffen, ami a koppenhágai street food hagyományokat viszi tovább. Itt is nagyon sok stand és nemzet ételei közül lehet válogatni, azonban csak időszakosan van nyitva. 2019 tavaszától érhető el újra.

– EXPERIENCE CHRISTIANIA –

Christiania is a neighbourhood of Copenhagen, known for its autonomous rules. It was established in 1971 by a group of hippies and is still a foreign community. If you go there you will see the selling of weed on the streets which is illegal in Denmark. It is safe to walk around, many tourists do the same, you just have to follow their rules and not recommended take pictures in this area.

– TAPASZTALD MEG CHRISTIANIA-T –

Christiania Koppenhága egyik kerülete, ami a sajátos szabályairól ismert. 1971-ben egy csapat hippi által lett alapítva és a mai nap egy külön közösség. Ha odamész, látni fogod, hogy füvet árulnak az utcákon, ami illegális Dániában. Biztonságos sétálni a környéken, sok turista teszi ugyanezt, csak be kell tartani a szabályokat és nem ajánlott képeket csinálni.

– WATCH THE SUNSET –

I’ve never thought Copenhagen has one of the best sunsets of the world. On our first day we arrived to the hotel in late afternoon and we didn’t have time to do too much that day. We just walked to Peblinge Sø which is a small lake of Copenhagen and we saw the amazing colours of the sunset. It was so beautiful.

– NÉZD MEG A NAPLEMENTÉT –

Soha nem gondoltam volna, hogy Koppenhágának vannak az egyik legszebb naplementéi a világon. Az első napunkon késő délután érkeztünk meg a szálláshoz és nem volt túl sok időnk bármit is csinálni. Elsétáltunk a Peblinge Sø nevű kis tóhoz és megláttuk a naplemente csodás színeit. Gyönyörű volt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– ENJOY THE AMUSEMENT PARKS –

Did you know that Denmark has the oldest operating amusement park in the world? Bakken opened in 1583 and located about 10 km north of Copenhagen. If you don’t want to go that “far”, Copenhagen has Tivoli Gardens right in the city centre. It is the second-oldest operating amusement park in the world and it is lots of fun. You can spend your money here what you saved from the free attractions.

– ÉLVEZD A VIDÁMPARKOKAT –

Tudtad, hogy Dániában található a legrégebbi működő vidámpark? Bakken 1583-ban nyitotta meg kapuit Koppenhágától 10 km-re északra. Ha nem akarsz olyan “messze” menni, akkor ott van a Tivoli Gardens a városközpontban. Ez a második legrégebbi működő vidámpark és elég jó móka. Itt elköltheted azt a pénzt, amit a sok ingyenes látnivalón megspóroltál.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– TAKE A DAY TRIP TO MALMÖ, SWEDEN –

During our stay in Copenhagen we took a day trip to Malmö, Sweden. Malmö is 45 minutes away from the Danish capital and it’s worth a visit. Plus, on the way there you cross the Öresund Bridge. It connects Denmark and Sweden, one part of the way is a tunnel which turns out into a bridge. Very unique.

– EGYNAPOS KIRÁNDULÁS MALMÖ-BE, SVÉDORSZÁGBA –

Koppenhágában tartózkodásunk alatt egy napot Malmöben, Svédországban töltöttünk. Malmö 45 percre van a dán fővárostól és megér egy látogatást. Sőt, az odaúton áthaladni az Öresund-hídon is. A híd összeköti Dániát és Svédországot, egy része alagút, ami egy híddá alakul át. Elég különleges.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Have you been to Copenhagen? What did you see there? Or are you planning to visit?

Jártál már Koppenhágában? Mit láttál ott? Vagy tervezel odautazni?

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s