San Francisco Travel Guide

I was lucky enough to spend a year in the US as an au pair. After my year ended I had a month I spent with travelling and I went on a West Coastal trip. I visited San Francisco and I fell in love with the city. The views were amazing everywhere thanks to the hills. I loved the architecture, the cute cable car and the Golden Gate Bridge. There are some real bucket list things to do in San Francisco so here is my guide to this awesome place.

Szerencsés voltam, hogy egy évet tölthettem az USA-ban au pairként. Az év után volt egy utazós hónapom, amikor egy nyugati parti útra mentem. Meglátogattam San Francisco-t és szerelembe estem a várossal. A panoráma mindenhonnan gyönyörű köszönhetően a domboknak. Imádtam az építészetet, az aranyos cable car-t és a Golden Gate hidat. Van néhány igazi bakancslistás dolog, amit San Franciscoban csinálni lehet, úgyhogy itt az én útikalauzom ehhez a szuper helyhez.

– GOOD TO KNOW BEFORE VISITING –

San Francisco is full of up and down hills so it is a real hike to visit the sights. It is great for seeing panoramic views everywhere but it is also exhausting. There are some options you can use to travel in the city. For example use the apps Lyft and Uber for rides. It is kind of cheap and really convenient to get from A to B. You can also rent a bike or use the public transport. Only walking is not really an option here due to the big distance and hilly streets.

– JÓ TUDNI UTAZÁS ELŐTT –

San Francisco tele van fel és le dombokkal, úgyhogy egy igazi túra felkeresni a nevezetességeket. Nagyon szép a kilátás mindenhonnan emiatt, de ugyanakkor nagyon kimerítő is. Van néhány lehetőség, amit utazáshoz használhatsz a városban. Pl. vedd igénybe a Lyft és Uber applikációkat autó rendeléshez. Aránylag olcsó és persze kényelmes módja A-ból B-be jutni. Lehet biciklit bérelni vagy a tömegközlekedést használni. A csak sétálás nem igazán opció a nagy távolságok és dombok miatt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– THINGS TO DO –

Walk on the Golden Gate Bridge – I think Golden Gate is the most beautiful bridge in the world, a master piece of the architecture. The location is amazing with the surrounding mountains and the ocean. Did you know that the color of the bridge is officially international orange? You must to walk on the bridge when you are in San Francisco.

Sétálj a Golden Gate hídon – Szerintem a Golden Gate a legszebb híd a világon, igazi építészeti mestermunka. A helyszín is mesés a körülvevő hegyekkel és óceánnal. Tudtad, hogy a híd színe hivatalosan nemzeti narancs? Kötelező a hídon sétálni, ha San Franciscoban jársz.

Visit Alcatraz Island – Other bucket list activity is visiting the Alcatraz. The famous prison is located 2 km offshore from San Francisco. You need to book a tour to enter the island and booking at least 2 months in advance is highly recommended. There is a great audio tour which shows you around the island and tells you so many interesting informations.

Látogasd meg az Alcatrazt – Másik bakancslistás program meglátogatni az Alcatrazt. A híres börtön 2 km-re fekszik San Francisco partjától. Muszáj egy túrát foglalni ahhoz, hogy felkeressük a szigetet és a foglalás legalább 2 hónappal utazás előtt ajánlott. Egy remek audio túra van kiépítve, ami körbemutat a sziget körül és sok érdekes információt mond el.

Ride the cable car – San Francisco is known for its cable cars and their history goes back to 1873. It is one of the symbols of the city and you need to experience it. The ticket costs $7 for one way and it is an unforgettable memory. I travelled on the edge, standing on the side step. It was so awesome.

Utazz a cable car-on – San Francisco ismert a cable car-jairól és a történetük egészen 1873-ig nyúlik vissza. Az egyik szimbóluma a városnak és neked is meg kell tapasztalnod. A jegy 7 dollárba kerül egy útra és egy felejthetetlen élmény. Én a szélén utaztam, az oldallépcsőn állva. Nagyon menő volt.

cablecar

Swing by the ocean – I saw many pictures of a beach swing in San Francisco and I knew I have to go there. This beach is called Kirby Cove and you have to do a little hike down to the swing but it absolutely worth it. I could have stayed there for hours or even days. The view is stunning and the sound of the waves of the ocean is so relaxing.

Hintázz az óceánnál – Sok képet láttam egy tengerparti hintáról San Franciscoban és tudtam, hogy el kell mennem oda. Ezt a beach-et Kirby Cove-nak hívják és egy kis túra vezet a hintához, de abszolút megéri. Ott tudtam volna maradni órákig vagy napokig is akár. A látvány gyönyörű és az óceán hullámainak hangja olyan megnyugtató.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Enjoy the Victorian architecture – The city is full of Victorian-styled houses in every colors. I loved the little details, the bay windows and the beautiful doors. The most famous houses in San Fran are the Painted Ladies located near to Alamo Square.

Élvezd a viktoriánus építészetet – A város tele van viktoriánus stílusú házakkal minden színben. Imádtam a kis részleteket, a kiálló ablakokat és a szép ajtókat. A leghíresebb házak San Francisco-ban az ún. Painted Ladies házak, közel az Alamo Square-hez.

painted

Watch the sea lions at Pier 39 – Pier 39 is a popular attraction mostly because of the sea lions. Dozens of sea lions lie at the pier sunbathing and making funny voices. There is also a great view to the Golden Gate and Alcatraz as well.

Nézd a fókákat a Pier 39-nél – A Pier 39 egy népszerű látványosság leginkább a fókák miatt. Több tucat fóka fekszik a kikötőnél, napoznak és vicces hangokat adnak ki. A panoráma is mesés, látni a Golden Gate hidat és az Alcatrazt is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

My visit was too short, I had only 3 days in the city. I would love to go back one day and explore more of San Francisco and the area. There are the Yosemite National Park and the Muir Woods if you want to see what the nature created here. I’ve been to Yosemite and it was unbelievable. I can’t put the views into words. Have you ever been to any of these places?

A látogatásom túl rövid volt, csak 3 napot töltöttem a városban. Szeretném visszamenni egy nap és felfedezni még többet San Francisco-ból és a környékből. Ott van a Yosemite Nemzeti Park és a Muir Erdő ha meg szeretnéd nézni, hogy mit alkotott a természet itt. A Yosemite-ben voltam és hihetetlen. Nem tudom szavakkal leírni a látványt. Jártál már errefelé valahol?

San Francisco Travel Guide” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s