One Week Itinerary in the Yucatan Peninsula

I visited Mexico in 2016 during the Spring Break. I spent my time in the Yucatan Peninsula exploring as much as I could. I experienced the history of the Mayan Ruins, climbed on the top of a pyramid, swam in a cenote, soaked in the beautiful turquoise Caribbean Sea, saw one of the New7Wonders of the World, ate so much delicious Mexican food and drank tequila of course. I had a great time in Mexico and here is my travel guide how to spend the perfect week in the Yucatan Peninsula.

2016-ban jártam Mexikóban a tavaszi szünetben. A Yucatan-félszigeten töltöttem ezt az időt és felfedeztem mindent, amit csak tudtam. Megtapasztaltam a maja romok történelmét, megmásztam egy piramist, úsztam egy cenote-ban, fürödtem a gyönyörű, türkizkék Karib-tengerben, láttam a világ hét új csodájának egyikét, sok isteni finom mexikói kaját ettem és ittam tequilát természetesen. Nagyszerű napokat töltöttem Mexikóban, úgyhogy szeretném megosztani az útinaplóm a tökéletes héthez a Yucatan-félszigeten.

– DAY 1 –

I travelled to Mexico with my friend in last March during the Spring Break. We arrived at Cancún airport, rented a car and headed straight to Tulum. Tulum is a coastal town and it was a 2 hours drive from Cancún. We stayed at Harmony Glamping & Hotel and I can only recommend this place. You can sleep in cute tents and enjoy the atmosphere. It was late afternoon by the time we settled down, so we just had a relaxed evening.

– 1. NAP –

Egy barátnőmmel utaztam Mexikóba tavaly márciusban a tavaszi szünetben. Cancún repülőterére érkeztünk meg, béreltünk egy autót és egyenesen Tulum felé vettük az irányt. Tulum egy tengerparti városka és 2 órás autóút Cancúntól. A Harmony Glamping & Hotelben szálltunk meg és csak ajánlani tudom ezt a helyet. Cuki kis sátrakban lehet aludni és élvezni a környezetet. Késő délután volt mire lepakoltunk, úgyhogy csak egy pihenős estére maradt erőnk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Harmony Glamping & Hotel

– DAY 2 –

The first destination of the day was Cobá, an ancient Maya city located northwest of Tulum about 45 minutes away. Cobá has an ancient Pyramid which is open for the public to climb up to the top. If you climb the 130 steep stairs, you will get your prize: amazing views over the jungle. There is a small amount of entrence fee (65 pesos in 2017) but you can explore all of the archaeological sites of Cobá because the Pyramid is just one of them.

In the afternoon we visited the Tulum ruins, the only Maya city built on the coast. I can’t describe how beautiful it was with the rocks and the turquoise sea in the background. You can’t miss it when you are visiting Tulum.

– 2. NAP –

Az első állomás Cobá volt, egykori maja város Tulumtól kb. 45 percre, északnyugatra. Cobában található egy piramis, ami nyitva áll a látogatók előtt és fel lehet mászni a tetejére. Ha megmásszuk a 130 meredek lépcsőt, meglesz az eredménye: gyönyörű panoráma a dzsungelre. Kis összegű belépőt ugyan kell fizetni (65 peso 2017-ben), de felfedezhetünk több romot és emléket is, hiszen a piramis csak egy a sok közül.

Délután meglátogattuk Tulum romvárosát, az egyetlen maja várost, ami a tengerpartra épült. Nem tudom leírni milyen káprázatos volt a látvány a sziklákkal és a türkizkék tengerrel a háttérben. Nem lehet kihagyni, ha Tulumban járunk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Cobá

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Tulum Ruins

– DAY 3 –

A cenote is a natural pit, or sinkhole, resulting from the collapse of limestone bedrock that exposes groundwater underneath.* They are most common in the Yucatan Peninsula. We visited Grand Cenote which is just located outside of Tulum. This was the most beautiful cenote we saw during our trip. Bring your swimsuit and swim in these fascinating natural formations.

Just leave your swimsuit on you, go to the beach and enjoy the unbelievable colors of the Caribbean Sea and lie down in the white sand. Be careful and put lots of sunscreen on your skin! I have bad memories of an awful sunburn here. Later that day we drove back to Cancún.

– 3. NAP –

Cenote egy természetes kútszerű képződmény, ami a mészköves felszín beszakadásával keletkezik, az alján pedig általában állóvíz található. Leggyakoribb megjelenése a Yucatan-félszigeten van. Mi a Grand Cenote-t kerestük fel, ami pár percre fekszik Tulum városától. A legszebb cenote, amit az utunk során láttunk. Hozd a fürdőruhád és ússz ezekben a bámulatos természeti képződményekben.

Ha már úgyis rajtad van a fürdőruhád, akkor irány a tengerpart és élvezd a Karib-tenger hihetetlen színeit és süttesd magad a fehér homokban. Légy óvatos és használj sok naptejet! Nekem rossz emlékeim vannak egy itteni szörnyű napégés miatt. Még aznap visszamentünk Cancúnba.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

– DAY 4 –

In Cancún there are two parts where you can book your hotel: in the downtown or the hotel zone. Most of the tourists prefer hotel zone because the sea is so close. I stayed in both parts and I can say that hotel zone is the good choice. There is not too much to see or do in downtown but the beaches are amazing in Cancún. Dozens of fancy hotels were lying on the coast but the beaches were open for everyone so it was crowded. If you would like to go out I recommend to go to Coco Bongo, the most famous club in Cancún. It’s quite pricey but you can enjoy the shows whole night long and free drinks are included in the price.

– 4. NAP –

Cancúnban két rész van, ahova szállást tudsz foglalni: a belváros vagy a hotel zóna. A legtöbb turista az utóbbit választja a tenger közelsége miatt. Én mindkét helyet próbáltam és azt tudom mondani, hogy valóban a hotel zóna a jobb választás. Nem túl sok mindent lehet látni vagy csinálni a belvárosban, de a tengerpart csodás Cancúnban. Több tucat gyönyörű hotel fekszik a parton, de a strandok mindenki számára látogathatóak, éppen ezért zsúfoltak is többnyire. Ha este szeretnél szórakozni menni, ajánlom a Coco Bongo-t, a leghíresebb clubbot Cancúnban. Elég költséges, de egész este élvezheted a show műsoraikat és ingyen italok is benne vannak az árban.

– DAY 5 –

There is no trip to the Yucatan Peninsula without visiting Chichen Itza. It was one of the biggest Maya cities and now one of the most visited archaeological sites in Mexico. Chichen Itza is also part of UNESCO World Heritage Site and one of the New7Wonders of the World. My friend and I booked a day trip to this place from Cancún. We didn’t have rental car at this point and it was the easiest way for us. On the way there we stopped at a Maya village and Hubiku cenote, so our tour was packed with many interesting activities.

– 5. NAP – 

Nincs utazás a Yucatán-félszigetre a Chichen Itza felkeresése nélkül. Az egyik legnagyobb maja város volt és most az egyik leglátogatottabb régészeti műemlék Mexikóban. Chichen Itza az UNESCO Világörökség része és egyike a Világ 7 Új Csodájának. A barátnőmmel foglaltunk egy egynapos túrát ide Cancúnból. Ekkorra már nem volt bérelt autónk és így volt a legegyszerűbb eljutni. Útközben megálltunk egy maja falunál és a Hubiku cenote-nál is, úgyhogy sok érdekes programmal tűzdelt túra volt.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

– DAY 6 –

We woke up really early, took a bus to the end of the hotel zone and watched the sunrise. It was beautiful, sitting on the beach and watching how the sun comes up. After this early morning experience we needed a real Mexican breakfast which included tortilla chips, eggs, beans, cheese and sour cream.

In the afternoon we decided to visit Isla Mujeres, the Island of Women. The ferry ride took 15 minutes and the view was incredible. We could only see the turquoise sea as far as the horizon was in front of us (I still can’t believe those colors are real!), people do parasailing and other kind of water sports. This island is known for its great beaches and very popular for snorkeling and scuba diving. There are also lot of little stores, selling souvenirs, clothes and so much more.

– 6. NAP –

Nagyon korán keltünk fel és elbuszoztunk a hotel zóna másik végébe, hogy megnézzük a napfelkeltét Gyönyörű volt, ülni a tengerparton és nézni, ahogy a nap előbújik. Egy ilyen kora reggeli élmény után szükségünk volt egy igazi mexikói reggelire, ami magában foglalja a tortilla chipset, tojást, babot, sajtot és tejfölt.

Délután úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk Isla Mujeres-t, a Nők szigetét. Komppal az út 15 percig tartott és gyönyörű látvány vett körbe minket. Bárhová néztünk csak a csodás türkiz színű vizet láttuk (még mindig nem hiszem el, hogy azok a színek igaziak!) és embereket, amint parasailing-eznek és egyéb vízisportokat űznek. A sziget ismert a nagyszerű strandjairól és népszerű a búvárkodás kedvelői számára. Sok kis bolt is található ott, szuveníreket, ruhákat és minden egyebet árulnak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Mexican breakfast

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Isla Mujeres

– DAY 7 –

It was our last day in this Paradise… My flight was early in the morning so I didn’t have any time to do something. I would recommend to spend your last day just enjoying the beaches, the Caribbean vibes and the delicious Mexican food.

– 7. NAP –

Utolsó napunk volt a Paradicsomban… A repülőjáratom kora reggel indult, úgyhogy semmi időm nem volt bármit is csinálni. Azt javasolnám, hogy az utolsó napot töltsük azzal, hogy élvezzük a strandokat, a karibi hangulatot és a mennyei mexikói ételeket.

I hope this guide was helpful to plan your visit in the Yucatan Peninsula. If you have any questions just let me know in the comments below.

Remélem segítségetekre volt ez a kis útiterv a mexikói nyaralásotokhoz. Ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok feltenni a kommentek között, itt alul.

* Source: wikipedia.org

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s