Budapest Winter Travel Guide

I’m happy I can call Budapest my home. I think Budapest is one of the most beautiful cities in the world. I’ve been living here for 5 years now and I love it! This city is full of history, architecture, amazing views over the Danube, beautiful cafés, lovely streets, great nightlife, famous thermal baths and so much more. Everyone should visit this gem of Europe and here is my guide to experience Budapest and see the best sights.

TÉLI BUDAPEST ÚTIKALAUZ

Örülök, hogy Budapestet az otthonomnak nevezhetem. Szerintem Budapest az egyik legszebb város a világon. Már 5 éve itt élek és imádom! A város tele van történelemmel, építészeti remekekkel, csodás panorámával a Duna körül, hangulatos kávézókkal, szép utcákkal, pezsgő éjszakai élettel, híres fürdőkkel és még annyi minden mással. Mindenkinek meg kellene látogatnia ezt az európai gyöngyszemet, szóval itt az én útikalauzom Budapesthez, hogyan fedezzük fel és lássuk a legszebb helyeket. Magyaroknak lehet nem lesz olyan érdekes ez a cikk, de azért kétnyelvű lesz ez is.

– EXPLORE THE CHRISTMAS MARKETS –

During Christmas time Budapest is turning into a Winter Wonderland with all of the Christmas markets and lights all around the city. The two main Christmas Markets are located in front of the St. Stephen’s Basilica and at Vörösmarty Square. You can buy beautiful handmade products, eat Hungarian sausage, drink mulled wine, taste chimney cake and admire the markets magical vibes. There is even an ice skating rink at the Basilica if you need some activity to keep you warm.

– FEDEZD FEL A KARÁCSONYI VÁSÁROKAT –

A karácsonyi időszakban Budapest igazi téli Csodaországgá változik a karácsonyi vásáraival és fényeivel városszerte. A két fő karácsonyi vásár a Szt. István Bazilikánál és a Vörösmarty téren található. Vásárolhatunk szép kézzel készített termékeket, ehetünk kolbászt, ihatunk forralt bort, nem hagyjuk ki a kürtős kalácsot sem és csak élvezzük a vásárok varázslatos hangulatát. Sőt, még korcsolyázni is lehet a Bazilikánál, ha kis aktivitásra vágyunk.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

– GO ICE SKATING IN THE CITY PARK –

If you like ice skating or just want to do some exercise besides walking around the city then you need to go to the City Park. Every winter you can find the biggest and most beautiful ice skating rink here, right next to Vajdahunyad Castle. Yes, next to a castle!

– KORCSOLYÁZZ A VÁROSLIGETBEN –

Ha szeretsz korcsolyázni vagy csak szeretnél kis extra mozgást a városi sétákon kívül, akkor irány a Városliget. Minden télen itt találjuk a legnagyobb és legszebb jégpályát, közvetlenül a Vajdahunyad Vára mellett. Igen, egy vár mellett!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– EAT CHIMNEY CAKE (AKA KÜRTŐSKALÁCS) –

Have you ever tried chimney cake? Or as we say kürtőskalács. It is a traditional Hungarian cake made from sweet, yeast dough wrapped around a cone-shaped baking spit and rosted over charcoal. After it’s baked it can be topped with cinnamon, walnuts, coconut flakes, cacao etc. My number one favorite is made with cinnamon. The best thing ever! If you want to try more of the Hungarian food scene then head to the Great Market Hall.

– EGYÉL KÜRTŐSKALÁCSOT –

Kóstoltad már a kürtőskalácsot? Mivel magyarul olvasod ezt, biztos vagyok benne, hogy igen. Ez a tradicionális magyar édesség kelt tésztából készül, feltekerik egy csőalakú sütőformára és parázs felett megsütik. Miután megsült fahéjba, dióba, kókuszreszelékbe vagy kakaóba forgatják. Az én személyes kedvencem a fahéjas. A legjobb dolog a világon! Ha szeretnétek többet kipróbálni a magyar ételek világából keverve egy kis street fooddal, akkor menjetek a Vásárcsarnokba.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– ENJOY THE THERMAL BATHS –

Hungary is extremly rich in thermal waters and you have the chance to experience the thermal baths in Budapest. There are some beautiful baths in the city to have a relaxing day and pamper yourself. The best known is Széchényi Bath where you can enjoy the outdoor pools and the amazing architecture of the building of the bath. Gellért Bath is located on the side of Buda and also is a very attractive destination for the bath lovers. At Rudas Bath there is a rooftop pool so you can be amazed by the city views as well.

– ÉLVEZD A TERMÁLFÜRDŐKET –

Magyarország rendkívül gazdag termálvizekben és lehetőségünk van ezt Budapesten is megtapasztalni. Van néhány gyönyörű fürdő a városban, ahol eltölthetünk egy relaxáló napot és kényeztethetjük magunkat. A legismertebb a Széchényi Fürdő, ahol a kültéri medencékben élvezhetjük a fürdő csodás épületének látványát. A Gellért Fürdő a budai oldalon helyezkedik el és szintén elég vonzó célpont a fürdők kedvelőinek. A Rudas Fürdőben pedig van egy tetőtéri medence, ahol a város látványa fog lenyűgözni.

– VISIT FISHERMAN’S BASTION –

It doesn’t matter which season you visit Budapest, there are some attractions what you need to see when you are in the city. Fisherman’s Bastion is one of them. It is a neo-Romanesque styled monument situated on the Castle Hill. It offers amazing panoramic views over the Danube and the city as well. A visit here is a must. To avoid the crowds arrive early in the morning and have the place all to yourself.

– LÁTOGASD MEG A HALÁSZBÁSTYÁT –

Nem számít melyik évszakban látogatjuk meg Budapestet, van néhány látnivaló, amit mindenképp meg kell nézni, ha a városban járunk. A Halászbástya például ilyen. Egy neoromán stílusban épült emlékmű, ami a Várnegyedben található. Gyönyörű panorámás kilátás nyílik a Dunára és a városra egyaránt. Kötelező felkeresni. Hogy elkerüljük a turisták tömegeit, érdemes kora reggel érkezni.

HPIM3747

– GO TO THE TOP OF ST. STEPHEN’S BASILICA –

St. Stephen’s Basilica is a Roman Catholic basilica. It is one of the tallest buildings in Hungary and one of the most beautiful ones. There is a panorama look-out in the cupola with 360° view overlooking Budapest. It is worth it to climb the stairs for this sight.

– MENJ FEL A SZENT ISTVÁN-BAZILIKA TETEJÉRE –

A Szent István-Bazilika egy római katolikus székesegyház. Az egyik legmagasabb épület az országban és az egyik legszebb is. A kupolában található egy panoráma terasz, ahol 360°-ban csodálhatjuk meg Budapestet. Megéri megmászni azokat a lépcsőket egy ilyen látványért.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– GO TO CITADEL FOR THE BEST VIEWS –

If it is still not enough of wonderful views of Budapest, then you need to go to Citadel for watching over Budapest from a new angle. It is also a great spot for watching the sunrise. It’s a nice hike up there from Szent Gellért Square.

– IRÁNY A CITADELLA A LEGSZEBB KILÁTÁSÉRT –

Ha még mindig nem elég Budapest csodás panorámájából, akkor irány a Citadella, hogy egy teljesen új szögből csodáljuk meg a várost. Szintén remek hely a napfelkeltét nézni. Szép kis túra felfelé a Szent Gellért térről.

P1170118

– CHECK THE PARLIAMENT OUT –

The Hungarian Parliament Building is located on the bank of the Danube. It is the third largest Parliament in the world and I think it is the most beautiful one. The building is open to the public, you can attend on guided tours. You can also see the Hungarian Coronation Jewels inside.

– NÉZD MEG A PARLAMENTET –

A magyar Parlament épülete a Duna partján helyezkedik el. A harmadik legnagyobb parlament a világon és szerintem a legszebb is. Az épület nyitva van a látogatók számára, vezetett túrákon is részt lehet venni. Megtekinthetjük itt a magyar koronázási ékszereket is.

bp1

– VISIT THE HOUSE OF TERROR –

House of Terror is a museum commemorating the victims of the 20th century’s cruel regimes of Hungary. The exhibition represents those times when Hungary was occupied by the Nazis and the Soviet Union. If you visit only one museum during your time in Budapest this should be it.

– LÁTOGASD MEG A TERROR HÁZÁT –

A Terror Háza múzeum a 20. századi kegyetlen rezsimek áldozatairól emlékezik meg. A kiállítás bemutatja azokat az időket, amikor Magyarország a nácik és a szovjetek megszállása alatt állt. Ha csak egyetlen múzeumot látogatsz meg a budapesti tartózkodásod folyamán, akkor ez legyen az.

20160807_120858

– GET TO KNOW THE NIGHTLIFE IN RUIN BARS –

Budapest is known for its vibrant nightlife. Ruin bars appeared in the early 2000s and became very popular. The key to ruin bar’s charm is the ramshackle furnishing and the old-fashioned interior with funny and weird decorations. The most famous place is Szimpla Kert, but there are a few other bars worth to check it out like Fogas Ház, Instant or Kuplung.

– ISMERKEDJ MEG A BUDAPESTI ÉJSZAKAI ÉLETTEL –

Budapest ismert a vibráló éjszakai életéről. A romkocsmák a 2000-es évek elején jelentek meg és nagyon népszerűek lettek. A kulcs a romkocsmák bájához a rozoga bútorokban és a régies interiőrben rejlik vicces és fura dekorációval fűszerezve. A legnépszerűbb hely a Szimpla Kert, de van néhány bár, amit szintén érdemes felkeresni, mint a Fogas Ház, Instant vagy a Kuplung.

I tried to collect some tipically winter activites but there are sights you can’t miss in any season when you are in Budapest. So many things to do in the Hungarian capital! It’s a beautiful city with lots of places to explore. I recommend to book your trip as soon as possible.

Próbáltam összegyűjteni néhány tipikusan téli programot, de vannak látnivalók, amiket nem lehet kihagyni függetlenül az évszaktól. Annyi minden van a magyar fővárosban! Egy gyönyörű város rengeteg hellyel, ami felfedezésre vár. Azt javaslom, hogy foglald le az utazásod, amilyen hamar csak lehet.

Have you been to Budapest already? What was your favorite thing/activity/sight? Did I convince you to book your trip here immediately?

Voltál már Budapesten? Mi volt a kedvenc emléked/programod/látnivalód? Meggyőztelek, hogy azonnal foglald le az utadat ide?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s