Weekend Getaway to Bratislava

Honestly, visiting Bratislava wasn’t really on my bucketlist. I needed a little break from work so I wanted to go somewhere new and close with my boyfriend but we had only two days off. So this is how we ended up in the Slovak capital and it was such a nice trip.

Őszintén szólva, Pozsony nem igazán volt rajta a bakancslistámon. Szükségem volt egy kis szünetre a munkától és egy olyan helyet kerestünk a barátommal, ahol még nem voltunk és közel van, mert csak két szabadnapunk volt. Szóval így kötöttünk ki a szlovák fővárosban és nagyon szuper kis utunk volt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– HOW TO GET THERE –

Bratislava is really well-connected to other Central European capitals and it doesn’t take so long to get there from the nearby cities.

 • By car – You can easily drive there from anywhere but you need to find a parking lot or find a hotel which has one because there are no cars in the Old Town.
 • By airplane – Bratislava’s airport is quite small but it is connected to most of the big cities in Europe and to the Balkans region.
 • By bus – The cheapest way to get to the city is by bus. I travelled to Bratislava by Flixbus from Budapest. It was a 2-hours ride and the Central bus station is 15-20 minutes walk away from the city centre. You can take a ride on Eurolines buses as well to Bratislava.
 • By train – You can also choose to travel by train. It is more expensive than traveling by bus but it is more comfortable too. The main train station is 30 minutes walk away from the Old Town or you can get to the city centre by tram.

– HOGYAN JUSS ODA –

Pozsony könnyen elérhető a legtöbb közép-európai városból és nem is tart sokáig eljutni oda, mivel több fővároshoz is közel helyezkedik el.

 • Autóval – Bárhonnan egyszerűen megközelíthető a város autóval. Azonban szükséges találnod egy parkolót, vagy olyan hotelt foglalni, amelyiknek van, mivel az Óvárosban nem közlekednek autók.
 • Repülővel – Pozsony reptere nem túl nagy, de a legtöbb nagy európai várossal össze van kötve és a balkáni régióból is lehet repülni.
 • Busszal – A legolcsóbban busszal érhető el a város. Én a Flixbus-szal utaztam Budapestről. Az út kb. két órás volt és a Központi Buszpályaudvaron álltunk meg, ami 15-20 perc séta az Óvárostól. Az Eurolines-nak szintén vannak járatai Pozsonyba.
 • Vonattal – Azt is választhatod, hogy vonattal utazol. Drágább, mint a busz, de jóval kényelmesebb is. A Főpályaudvar 30 perc sétára van a központtól, vagy akár villamossal is eljuthatsz az Óvárosba.

– WHERE TO STAY –

Usually I don’t recommend places to stay because most of the time I just book one of the cheapest hotels which meets with our conditions. This time we decided to splurge a little bit and booked one night at Hotel Perugia Aplend City in the centre of Bratislava’s Old Town and we had an amazing experience. The hotel is beautifully designed, I loved all the purple details, the glass elevator and everything else. There is a great complementary breakfast for the guests and you can get 20% off of the meals of Koliba Kamzík reastaurant. I can only recommend this place. The best value for the price.

– HOL SZÁLLJ MEG –

Általában nem ajánlok szállásokat, mert a legtöbbször csak foglalok egyet a legolcsóbbak közül, ami megfelel a feltételeinknek. Ezúttal szerettünk volna kicsit dőzsölni és foglaltunk egy éjszakát a Hotel Perugia Aplend City hotelben, ami Pozsony Óvárosában helyezkedik el és szuper volt minden tekintetben. A szálloda gyönyörűen van kialakítva, imádtam a lila részleteket, az üveg liftet és úgy összességében mindent. Nagy választékú reggelit szolgálnak fel, ami benne van az árban. Sőt, a vendégek kapnak 20% kedvezményt a Koliba Kamzík nevű étteremben, ami a hotel aljában található. Csak ajánlani tudom ezt a helyet, remek ár-érték arány.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– WHAT TO DO –

 • Visit Bratislava Castle – The biggest attraction of the city is the castle. It is a rectangular building with four corner towers and its size is pretty impressive. It’s huge. The history of the palace goes back to the 9th century and it looks very pretty thanks to the renovations.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 • Explore the streets of the Old Town – My favorite part about Bratislava were the streets of the Old Town. I loved the medieval streets, the pretty colorful buildings, the cute little shops and restaurants. The best you can do is just get lost on these streets.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 • Go to the top of the UFO for great views of the city – If you are looking for some pretty views of Bratislava then you need to go to the top of the UFO. The observation deck is located on the top of the SNP bridge pylon. There is also a restaurant which is a great place for romantic dinners.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 • Visit the Blue Church – The Church of St. Elizabeth is a piece of the Hungarian Secessionist architecture. If you just look at the picture below you will know why it is called the Blue Church.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 • Check out the Grassalkovich Palace – You can check out only from the outside because this is now the residence of the Slovak President. The beautiful architecture shows the signs of Rococo, late Baroque and it has a French Garden where you can enter for free.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 • Visit Slavín monument – This is a World War II memorial monument and military cemetery. Thousands of soldiers are buried here. It is located on the top of the hill so get ready for some climbing.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– MIT CSINÁLJ –

 • Látogasd meg a Pozsonyi várat – A legnagyobb attrakció a városban a vár. Egy négyzet alakú épület négy toronnyal a sarkán és a méretei lenyűgözőek. Hatalmas. A vár történelme egészen a IX. századig nyúlik vissza és nagyon szépen maradt fenn köszönhetően a renoválásoknak.
 • Fedezd fel az Óváros utcáit – A kedvenc részem Pozsonyból az Óváros volt. Imádtam a szűk, macskaköves kis utcákat, színes házakat, aranyos kis boltokat és éttermeket. A legjobb, amit tehetsz, hogy elveszel ezeken az utcákon.
 • Menj fel az UFO tetejére szép panorámáért – Ha szép kilátópontot keresel Pozsonyra, akkor az UFO tetejére kell menned. A kilátóterasz az SNP híd pillérén lett kialakítva. Egy étterem is helyet kapott odafent, ami remek helyszín egy romantikus vacsorához.
 • Látogasd meg a Kék Templomot – A Szent Erzsébet Templom a magyar szecessziós építészet egyik darabja. Ha a fenti képre nézel, akkor tudni fogod, miért hívják Kék Templomnak.
 • Csekkold a Grassalkovich Palotát – Csak kívülről tudod megtekinteni a palotát, mivel most már a szlovák elnök lakik itt. A gyönyörű építészeti elemek a rokokó, késő barokk stílusát elevenítik meg és van egy franciakertje is, ami ingyen látogatható.
 • Keresd fel a Slavín emlékművet – Ez egy II. világháborús emlékmű, mely katonai temető is egyben. Több ezer katona van itt eltemetve. Egy hegy tetején található, szóval készülj fel egy kis hegymászásra.

– WHERE TO EAT –

 • Koliba Kamzík – This restaurant is located at the hotel where we stayed. We had 20% off here because we were guests of the hotel so decided to have dinner here. The food was soo good that we came back the next day for lunch. Cozy restaurant, great food, the best fruit ice tea ever (it was full of real fruits and the taste was naturally sweet not full of sugar) and nice service.
 • Urban Bistro – I found out this place on the internet before our trip. We went there for lunch and the interior was really cool with the industrial design. The food was also great, I had a Ceasar salad with chicken and my boyfriend went for a burger. Both dishes were yummy.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Urban Bistro

– HOL EGYÉL –

 • Koliba Kamzík – Ez az étterem a hotel aljában található, ahol megszálltunk. 20% kedvezményt kaptunk a hotel vendégeiként, ezért úgy döntöttünk, hogy itt vacsorázunk. A kaja nagyon finom volt, szóval másnap is visszajöttünk ide ebédelni. Hangulatos étterem, remek kaja, a legjobb gyümölcsös ice tea (tele volt igazi gyümölcsökkel és az íze természetesen édes volt, nem pedig ilyen agyon cukrozott valami) és kedves kiszolgálás.
 • Urban Bistro – Ezt a helyet az interneten találtam az utazásunk előtt. Ide mentünk ebédelni és az interior design nagyon menő volt ezzel az ipari hangulattal. Az étel is nagyszerű volt, én egy cézár salátát ettem csirkével, a barátom pedig egy burgert. Mindkét fogás nagyon finom volt.

////////////////////////////

Have you been to Bratislava or Slovakia? It was the first time for me when I really explored Slovakia not just acrossed it by bus on my way to other destination. I can’t wait to see more of this country especially the High Tatras.

Jártál már Pozsonyban vagy Szlovákiában? Nekem ez volt az első alkalom, hogy valóban felfedeztem Szlovákiát és nem csak áthaladtam rajta úton egy másik desztináció felé. Alig várom, hogy többet lássak az országból, különösen a Magas-Tátra érdekel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s