8 Reasons to visit Montenegro

Montenegro is still a hidden gem in Europe, but it gets more popular nowadays and soon this little country will be a must visit place on the Adriatic coast. I’ve been here in April with my boyfriend and we had 5 days to explore. We rented a car to drive around Kotor Bay and saw beautiful mountains and beaches, cute medieval little streets, amazing panoramic views and so many cats. If you love cats then Montenegro is heaven for you, and if you don’t, then here is 8 other reasons why you should visit this country in the Balkans as soon as possible.

– 8 INDOK, HOGY ELUTAZZ MONTENEGRÓBA –

Montenegró még mindig egy rejtett gyöngyszem Európában, bár egyre többen keresik fel ezt a kis országot az Adriai-tenger partján. Nekem idén áprilisban volt szerencsém ellátogatni ide a barátommal és szuper 5 napot töltöttünk el. Béreltünk autót és így sok helyet fel tudtunk fedezni a környéken, láttunk gyönyörű hegyeket és tengerpartokat, idilli macskaköves utcákat, mesés panorámákat és rengeteg macskát. Ha szereted a macskákat, Montenegró maga lesz a mennyország, ha pedig annyira nem, akkor itt van 8 másik indok, hogy miért látogasd meg ezt a balkáni országot.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1. MONTENEGRO IS AN AFFORDABLE DESTINATION.

Montenegro is a Balkan country and this region is not the most touristy area of Europe. It means that it is also totally affordable. We spent 5 days in the country, stayed in mid-range hotels, rented a car, ate at nice restaurants without breaking the bank. The good thing is that most of the attractions are free like the beautiful views, visiting the medieval towns and nice beaches. If you are looking for a budget-friendly destination then Montenegro is the right place for you.

1. MONTENEGRO EGY MEGFIZETHETŐ DESZTINÁCIÓ.

Montengró egy balkáni ország és ez egy kevésbé turistás régiója Európának. Ez azt is jelenti, hogy az árak is aránylag olcsók. Mi 5 napot töltöttünk az országban, középkategóriás hotelekben szálltunk meg, béreltünk autót és éttermekben ettünk anélkül, hogy csődbe mentünk volna. Jó dolog még, hogy a legtöbb látnivaló ingyenes, mint a gyönyörű panoráma, az aranyos kisvárosok és a szép tengerpart. Ha egy pénztárcabarát desztinációt keresel, akkor Montenegró tökéletes lesz számodra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2. IT IS NOT FLOODED BY TOURISTS YET.

The Balkans is not the most attractive destination for tourists due to its past. Nowadays the tourism is growing but it is still not overcrowded like most Western European cities. Montenegro can be busy during the Summer months but if you visit in the off-season like April-May or September-October the weather will be still nice but definitely less touristy.

2. MÉG NEM ÁRASZTOTTÁK EL A TURISTÁK.

A Balkán nem éppen a legvonzóbb úticél a letöbb turista számára a történelmi múltja miatt. Napjainkban a turizmus már növekszik, de még mindig nem olyan zsúfolt ez a régió, mint a legtöbb város Nyugat-Európában. Montenegró eléggé nyüzsgő a nyári hónapok alatt, de ha az elő- vagy utószezonban látogatsz ide, amikor az idő még szép lesz, de határozottan kevésbé turistás.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

3. IT HAS MANY BEAUTIFUL BEACHES.

The length of the Montenegrin coast is almost 300 km. It means many beautiful beaches and even more amazing coastal views. You can find sandy and rocky beaches as well. Montenegro is a great place for those who are looking for a beach holiday.

3. GYÖNYÖRŰ TENGERPARTJA VAN.

Montenegrónak majdnem 300 km hosszú tengerpartja van. Ez azt jelenti, hogy sok szép strand van és még annál is több és mesésebb parti kilátás. Homokos és köves strandokat is találni. Montenegró remek hely azok számára, akik tengerparti nyaralást terveznek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

4. IT IS PERFECT FOR MOUNTAIN LOVERS TOO.

Montenegro is not only nice beaches. The country offers some epic mountain views and hiking options too. Did you know this is what Montenegro is named for? Monte – mountains and negro – black. Or in Montenegrin is Crna Gora which means Black Mountain. Durmitor National Park and Lovcén National Park are the best places for some mountain adventures.

4. HEGYI TÚRÁZÓKNAK IS TÖKÉLETES.

Montenegró nem csak szép strandokból áll. Az ország nyújt pár igazán elképesztő hegyi kilátást és túrázási lehetőséget is. Tudtad, hogy Montenegró a nevét is innen kapta? Monte – hegy és negro – fekete. Vagy ahogy a montenegróiak mondják, Crna Gora, ami Fekete Hegyet jelent. A Durmitor Nemzeti Park és a Lovcén Nemzeti Park a legjobb helyek egy kis hegyi kalandozásra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

5. YOU CAN FIND CUTE LITTLE MEDIEVAL TOWNS.

Wander through the cobblestone streets and get lost in the hidden alleys. Kotor has the most famous Old Town and it is part of the UNESCO World Heritage. I loved walking the streets, window shopping the nice little shops and eating one of the restaurants here. Budva’s Old Town is also worth to check it out.

5. HANGULATOS KÖZÉPKORI VÁROSOKAT IS TALÁLSZ.

Barangolj a macskaköves kis utcákon vagy vessz el a szűk kis utakon. Kotornak van a legismertebb Óvárosa, mely az UNESCO Világörökség része is. Én imádtam sétálni ezeken az utcákon, csodálni az aranyos boltok kirakatát és enni az itteni éttermekben. Budva Óvárosát szintén érdemes felkeresni.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

6. AMAZING VIEWS EVERYWHERE YOU LOOK.

I already mentioned the beautiful beaches and mountains where you can’t stop and admire the unbelievable views. In the Kotor Bay you can have both: one of the most amazing views ever. It’s quite a big hike up to Kotor Castle but it is definitely worth it to climb to the top. You can see the picture above and you will know why.

6. GYÖNYÖRŰ PANORÁMA AKÁRHOVÁ NÉZEL.

Már említettem a meseszép tengerpartokat és hegyeket, ahol nem lehet betelni a hihetetlen látvánnyal. A Kotori-Öbölben viszont megkapod mindkettőt: az egyik legcsodásabb kilátást a világon. Nem egyszerű felmászni a Kotori Vár romjaihoz, de határozottan megéri. Ha az előző képre nézel, akkor tudni fogod miért.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

7. IT IS EASY TO EXPLORE.

Montenegro is a small country so you can see a lot even in a few days. We had a rental car and I recommend you doing the same. Having a car is essential here. It was easy to navigate, the signs are pretty forward. The only issue was the crazy drivers. We always found a parking spot (although we visited in April) and it costs only a few Euros.

7. KÖNNYŰ FELFEDEZNI.

Montenegró elég kis ország, úgyhogy elég sok mindent lehet látni pár nap alatt is. Mi béreltünk egy autót és nektek is ezt ajánlom. Itt létfontosságú, hogy legyen autód. Könnyű volt navigálni, a táblák elég egyértelműek. Az egyetlen probléma az őrült sofőrök voltak. Mindig találtunk parkolót (bár áprilisban jártunk itt) és alig néhány euróba került.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

8. YOU CAN EXPLORE OTHER INTERESTING COUNTRIES NEARBY.

Thanks to Montenegro’s location you can easily combine your trip with visiting other interesting countries nearby. Explore more of the Balkans like Bosnia and Herzegovina, Albania or Macedonia. Croatia is also just a short drive away where you can enjoy more of the beach life or visit more cute little medieval towns.

8. KÖZEL VAN TÖBB ÉRDEKES ORSZÁGHOZ IS.

Köszönhetően Montenegró elhelyezkedésének, könnyen kombinálhatod az utazásod más közeli érdekes országok meglátogatásával. Fedezd fel a Balkán többi országát, mint Bosznia és Hercegovina, Albánia vagy Macedónia. Horvátország szintén csak egy rövid autóútra van, ahol tovább élvezheted a tengerparti életet vagy láthatsz több középkori kisvárost is.

////////////////////////////

I would like to go back one day to this beautiful country and explore the other parts of it. I haven’t seen anything of Durmitor National Park or Piva Canyon. Have you ever been there? If not,  I hope this list helped to convice you to visit Montenegro. My next post will cover all the places you have to see in the Kotor Bay.

Én még szeretnék visszamenni ebbe a szép kis országba és felfedezni más részeit is. Még semmit nem láttam a Durmitor Nemzeti Parkból vagy a Piva Canyonból. Jártál már erre? Ha nem, remélem ez a lista segített meggyőzni téged, hogy ellátogass Montenegróba. A következő posztom pedig bemutatja, hogy mely helyeket kell látnod a Kotori Öbölben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s