Megéri a Wizz Air hitelkártya?

Sok nagy légitársaságnak van saját bankkártyája, melyekkel pontokat lehet gyűjteni és azokat utazásra lehet beváltani az adott légitársaságnál. Magyarországon erre a Wizz Airnél van lehetőség. Először is szeretném elmondani, hogy ez nem egy szponzorált poszt (Ó, bárcsak az lenne…), csupán szeretném megosztani a tapasztalataimat, mert szerintem ez egy elég jó lehetőség azok számára, akik szeretnének utazni.

UPDATE: 2019. március 1-től változtak a kártya pontgyűjtési feltételei. A cikkben szereplő adatok már ezekre az új szabályokra vonatkozóan át lettek javítva.

– MI IS EZ A WIZZ AIR HITELKÁRTYA? –

Biztos vagyok benne, hogy már te is találkoztál vele valahol, hiszen elég sok helyen állítanak fel standokat és sok helyen reklámozzák ezt a kártyát. A Wizz Air az Erste Bank közvetítésével kínál egy hitelkártyát, melyen pontokat gyűjthetsz a vásárlásaiddal és azokat később repülőjegyre válthatod a Wizz Airnél. Én is régóta ismerem már, de sokáig csak ignoráltam, mert nem akartam hitelkártyát, mivel elég nagy lehúzás tud lenni a dolog.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– MIK A KÁRTYA ELŐNYEI? –

Először is rögtön a regisztráció után, amikor kézhez kapod a kártyád, már van rajta 10 000 üdvözlő pont, ami 10 000 Ft-nak felel meg. Néha vannak különleges akciók, amikor ez 20 000 pont, vagyis 20 000 Ft. Én is egy ilyen akció keretein belül adtam be a derekam végül. A vásárlásaiddal pontokat tudsz gyűjteni, minden elköltött 100 Ft után jár 1 pont. Ha Wizz Air szolgáltatást vásárolsz, akkor ez 100 Ft-onként 2 pont. (A pontok értéke egyenlő a Ft-tal.) Hitelkerettől függetlenül havonta maximum 250 000 Ft költésre kapsz pontokat. Plusz előny még, hogy kártyatulajdonosként Wizz Discount Club tag leszel, ami azt jelenti, hogy a legtöbb repülőjegyet alapból 2990 Ft-tal olcsóbban tudod megvenni magadnak és akár még egy útitársadnak is. Illetve még nagy előnye, hogy automatikusan jár hozzá Union utasbiztosítás, így többet arra nem kell költened. Sőt ingyenes belépést biztosít a kártyatulajdonosnak a reptéri Mastercard Airport Lounge-ba, de őszintén szólva az szerintem nem túl nagy szám.

– MI AZ IGÉNYLÉS MENETE? –

Először is felkeresel egy Erste Bankot vagy egy ilyen hitelkártya igénylő standot, állandó jelleggel kint vannak a repülőtéren, a Westend aluljáró szintjén vagy én pl. az Utazás Kiállításon futottam bele. Ott segítenek neked kitölteni egy jelentkezési lapot, melyet 1-2 héten belül elbírál a bank. A jelentkezés nem egyenlő azzal, hogy automatikusan meg is kapod ezt a kártyát. Ha azonban igen, akkor megállapítanak egy havi keretösszeget (Ez mindenkinél változó, figyelembe veszik a fizetésedet is.) és utána azzal tudsz majd gazdálkodni.

– A HITELKÁRTYA CSAPDÁI –

Legnagyobb csapdája természetesen, mint minden hitelkártyának, a kamat. Aki hajlamos túlköltekezni, azoknak nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Hiszen a meghatározott keretösszegen belül akkor is tudsz minden hónapban annyit költeni, ha valójában nincs annyi pénzed. Szóval okosan kell bánni vele. Minden hónap 10-én van elszámolás és azt abban a hónapban 25-éig be kell fizetni. Addig nincs rá kamat. Ha késel a visszafizetéssel, akkor bizony elég durva kamatot számol fel.

– EGYÉB GYAKORI KÉRDÉSEK –

  • Nem kell, hogy legyen számlád az Erste Banknál és bankot sem kell váltanod hozzá. Szóval használod a Wizz Air kártyát, azzal fizetsz vásárláskor és a hónap végén ezt az összeget visszafizeted úgymond az Erste Banknak, arról a kártyáról, amire pl. a fizetésed is kapod. Vagy bemész egy Erste bankfiókba és készpénzben befizeted.
  • A kártyahasználatnak tényleg nincsenek semmilyen rejtett költségei, csupán pár száz forint havonta, amit kb. minden bankkártyára ki kell fizetni. Ebben a pár száz Ft-ban benne van a SMS szolgáltatás is, melyet a vásárlások után kapsz.
  • A gyűjtött pontokat 1 éven belül tudod felhasználni.

– BÓNUSZ PONTGYŰJTÉSI LEHETŐSÉG –

Szerintem sokan nem tudják, de ha a Wizz Air oldaláról foglalsz szállást (ami tovább irányít a booking.com-ra, tehát mintha ott foglalnál, csak a Wizz oldaláról kattintasz oda), akkor a foglalás értékének 10%-t jóváírják Wizz Air pontokban. A foglalás végén kell megadnod a 10 számjegyű Wizz Air azonosítódat, melyet a Profilod menüben találsz. Amióta ezt felfedeztem, azóta csak így foglalok szállást, hiszen eddig is mindig a booking-ot használtam. Ez jelentősen megdobta a gyűjtött pontjaimnak értékét.

Ugyanez érvényes az autófoglalásra is. A Wizz oldaláról indítod a foglalást, ami a rentalcars.com-ra írányít át és ott is fejezed be a folyamatot. Ebben az esetben is a foglalás 10%-át írják jóvá pontokban. A foglaláskor itt is meg kell adnod a 10 jegyű Wizz azonosítódat.

A szállás- és autó foglalás teljesen független a kártyától. Ezt akár Wizz Air hitelkártya nélkül is használhatod. Sőt, akkor is, ha nem Wizz Airrel repülsz valahova, de szükséged van szállásra vagy autóra. A megkötés csak annyi, hogy a gyűjtött pontokat utána Wizz Air járatra tudod beváltani. A pontokat mindig az utazás hónapját követő hónapban írják jóvá és azt onnantól számítva fél éven belül tudod felhasználni repülőjegy vásárlásra.

A főkártya mellé lehet igényelni társkártyát is egy hozzátartozódnak vagy akár a barátodnak, barátnődnek. Mindenképp olyan embernek, akiben megbízol. Ugyanaz a keretösszeg tartozik a két kártyához, csak így két ember vásárlásai után gyűlnek a pontok. Mi is így csináljuk már. Tehát pl. ha az előre meghatározott keretösszeged 100 000 Ft, akkor ezután is annyi marad és ketten tudtok ennyi pénzt elkölteni a kártyáról.

– KINEK ÉRI MEG EZ A KÁRTYA? –

Azoknak, akik tudják fegyelmezni magukat a költekezés során, tartják a határidőt és legalább évente kétszer-háromszor utaznak. Mivel a vásárlással gyűjtött pontjaidat egy éven belül tudod felhasználni, a szállás- és autófoglalás után jóváírt pontokat pedig fél éven belül. Ezért érdemes évente legalább két-három utat szervezni, de ez akár lehet egy hétvége is, ahol legalább a repjegy fedezve van. Ennyi pedig szerintem mindenki idejébe – és pénztárcájába – belefér. Akik pedig tényleg szeretnének többet utazni, azoknak remek lehetőség. Én nagyon örülök, hogy végül bevállaltam, hiszen alig fél év alatt már 50 000 Ft-ot gyűjtöttem össze a kezdő ajándék pontokkal, vásárlásokkal és szállás foglalásokkal együtt, ami azért futja pár repjegyre.

/////////////////////////////////////////

Neked van már Wizz Air hitelkártyád? Mik a tapasztalataid? Ha pedig nincs és van bármi kérdésed, szívesen válaszolok a kommentek között. Nem szeretnék rábeszélni senkit és semmilyen előnyöm nem lesz ebből a posztból, csupán tényleg szerettem volna bemutatni egy módszert, hogyan tudsz akár ingyen repülőjegyekhez jutni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s