Megéri a Wizz Air hitelkártya?

Sok nagy légitársaságnak van saját bankkártyája, melyekkel pontokat lehet gyűjteni és azokat utazásra lehet beváltani az adott légitársaságnál. Magyarországon erre a Wizz Airnél van lehetőség. Először is szeretném elmondani, hogy ez nem egy szponzorált poszt (Ó, bárcsak az lenne…), csupán szeretném megosztani a tapasztalataimat, mert szerintem ez egy elég jó lehetőség azok számára, akik szeretnének utazni.

– MI IS EZ A WIZZ AIR HITELKÁRTYA? –

Biztos vagyok benne, hogy már te is találkoztál vele valahol, hiszen elég sok helyen állítanak fel standokat és sok helyen reklámozzák ezt a kártyát. A Wizz Air az Erste Bank közvetítésével kínál egy hitelkártyát, melyen pontokat gyűjthetsz a vásárlásaiddal és azokat később repülőjegyre válthatod a Wizz Airnél. Én is régóta ismerem már, de sokáig csak ignoráltam, mert nem akartam hitelkártyát, mivel elég nagy lehúzás tud lenni a dolog.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– MIK A KÁRTYA ELŐNYEI? –

Először is rögtön a regisztráció után, amikor kézhez kapod a kártyád, már van rajta 10 000 üdvözlő pont, ami 10 000 Ft-nak felel meg. Néha vannak különleges akciók, amikor ez 20 000 pont, vagyis 20 000 Ft. Én is egy ilyen akció keretein belül adtam be a derekam végül. A vásárlásaiddal pontokat tudsz gyűjteni, minden elköltött 100 Ft után jár 2 pont. Ha Wizz Air szolgáltatást vásárolsz, akkor ez 100 Ft-onként 4 pont. (A pontok értéke egyenlő a Ft-tal.) Plusz előny még, hogy kártyatulajdonosként Wizz Discount Club tag leszel, ami azt jelenti, hogy a legtöbb repülőjegyet alapból 2990 Ft-tal olcsóbban tudod megvenni magadnak és akár 5 útitársadnak is. Illetve még nagy előnye, hogy automatikusan jár hozzá Union utasbiztosítás, így többet arra nem kell költened. Sőt ingyenes belépést biztosít a kártyatulajdonosnak a reptéri Mastercard Airport Lounge-ba, de őszintén szólva az szerintem nem túl nagy szám.

– MI AZ IGÉNYLÉS MENETE? –

Először is felkeresel egy Erste Bankot vagy egy ilyen hitelkártya igénylő standot, állandó jelleggel kint vannak a repülőtéren a terminálon vagy én pl. az Utazás Kiállításon futottam bele. Ott segítenek neked kitölteni egy jelentkezési lapot, melyet 1-2 héten belül elbírál a bank. A jelentkezés nem egyenlő azzal, hogy automatikusan meg is kapod ezt a kártyát. Ha azonban igen, akkor megállapítanak egy havi keretösszeget (Ez mindenkinél változó, figyelembe veszik a fizetésedet is.) és utána azzal tudsz majd gazdálkodni.

– A HITELKÁRTYA CSAPDÁI –

Legnagyobb csapdája természetesen, mint minden hitelkártyának, a kamat. Aki hajlamos túlköltekezni, azoknak nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Hiszen a meghatározott keretösszegen belül akkor is tudsz minden hónapban annyit költeni, ha valójában nincs annyi pénzed. Szóval okosan kell bánni vele. Minden hónap 10-én van elszámolás és azt abban a hónapban 25-éig be kell fizetni. Addig nincs rá kamat. Ha késel a visszafizetéssel, akkor bizony elég durva kamatot számol fel.

– EGYÉB GYAKORI KÉRDÉSEK –

  • Nem kell, hogy legyen számlád az Erste Banknál és bankot sem kell váltanod hozzá. Szóval használod a Wizz Air kártyát, azzal fizetsz vásárláskor és a hónap végén ezt az összeget visszafizeted úgymond az Erste Banknak, arról a kártyáról, amire pl. a fizetésed is kapod. Vagy bemész egy Erste bankfiókba és készpénzben befizeted.
  • A kártyahasználatnak tényleg nincsenek semmilyen rejtett költségei, csupán pár száz forint havonta, amit kb. minden bankkártyára ki kell fizetni. Ebben a pár száz Ft-ban benne van a SMS szolgáltatás is, melyet a vásárlások után kapsz.
  • A gyűjtött pontokat 1 éven belül tudod felhasználni.

– BÓNUSZ PONTGYŰJTÉSI LEHETŐSÉG –

Szerintem sokan nem tudják, de ha a Wizz Air oldaláról foglalsz szállást (ami tovább irányít a booking.com-ra, tehát mintha ott foglalnál, csak a Wizz oldaláról kattintasz oda), akkor a foglalás értékének 10%-t jóváírják Wizz Air pontokban. A foglalás végén kell megadnod a 10 számjegyű Wizz Air azonosítódat, melyet a Profilod menüben találsz. Amióta ezt felfedeztem, azóta csak így foglalok szállást, hiszen eddig is mindig a booking-ot használtam. Ez jelentősen megdobta a gyűjtött pontjaimnak értékét.

Ugyanez érvényes az autófoglalásra is. A Wizz oldaláról indítod a foglalást, ami a rentalcars.com-ra írányít át és ott is fejezed be a folyamatot. Ebben az esetben is a foglalás 10%-át írják jóvá pontokban. A foglaláskor itt is meg kell adnod a 10 jegyű Wizz azonosítódat.

A szállás- és autó foglalás teljesen független a kártyától. Ezt akár Wizz Air hitelkártya nélkül is használhatod. Sőt, akkor is, ha nem Wizz Airrel repülsz valahova, de szükséged van szállásra vagy autóra. A megkötés csak annyi, hogy a gyűjtött pontokat utána Wizz Air járatra tudod beváltani. A pontokat mindig az utazás hónapját követő hónapban írják jóvá és azt onnantól számítva fél éven belül tudod felhasználni repülőjegy vásárlásra.

A főkártya mellé lehet igényelni társkártyát is egy hozzátartozódnak vagy akár a barátodnak, barátnődnek. Mindenképp olyan embernek, akiben megbízol. Ugyanaz a keretösszeg tartozik a két kártyához, csak így két ember vásárlásai után gyűlnek a pontok. Mi is így csináljuk már. Tehát pl. ha az előre meghatározott keretösszeged 100 000 Ft, akkor ezután is annyi marad és ketten tudtok ennyi pénzt elkölteni a kártyáról.

– KINEK ÉRI MEG EZ A KÁRTYA? –

Azoknak, akik tudják fegyelmezni magukat a költekezés során és legalább évente kétszer-háromszor utaznak. Mivel a vásárlással gyűjtött pontjaidat egy éven belül tudod felhasználni, a szállás- és autófoglalás után jóváírt pontokat pedig fél éven belül. Ezért érdemes évente legalább két-három utat szervezni, de ez akár lehet egy hétvége is, ahol legalább a repjegy fedezve van. Ennyi pedig szerintem mindenki idejébe – és pénztárcájába – belefér. Akik pedig tényleg szeretnének többet utazni, azoknak remek lehetőség. Én nagyon örülök, hogy végül bevállaltam, hiszen alig fél év alatt már 50 000 Ft-ot gyűjtöttem össze a vásárlásokkal és szállás foglalásokkal együtt, ami azért futja pár repjegyre.

/////////////////////////////////////////

Neked van már Wizz Air hitelkártyád? Mik a tapasztalataid? Ha pedig nincs és van bármi kérdésed, szívesen válaszolok a kommentek között. Nem szeretnék rábeszélni senkit és semmilyen előnyöm nem lesz ebből a posztból, csupán tényleg szerettem volna bemutatni egy módszert, hogyan tudsz akár ingyen repülőjegyekhez jutni.

Közzétéve: Tips | Címkézve::

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s